Kladovski Centar za kulturu i udruženje Misija kreativa povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, priredili su modnu reviju etno odevnih predmeta i izložbu ručnih radova pod nazivom „Na dar ženama“.


Brojni Kladovljani koji su došli na otvaranje izložbe bili su u prilici da se upoznaju sa raznovrsnim rukotvorinama članica udruženja, od veza do raznih dekorativnih i odevnih predmeta. Zanimljive modele sa etno detaljima nosile su mlade Kladovljanke, rad Misije kreativa predstavila je Dušanka Botunjac, stručni saradnik Etno mreže za tekstil i diplomirani slikar iz Negotina, a čitav događaj dodatno je obogaćen nastupom violinistkinje Maje Maksimović iz Kladova.

– Bilo je ovo lepo druženje žena koje su se podsetile vrednosti narodnih rukotvorina. Uz modnu reviju, izložbu ručnih radova, tradicionalnu muziku i posluženu domaću štrudlu, u domaćinskoj atmosferi družile su se tri generacije žena – kaže direktorka Centra za kulturu Kladovo Žaklina Nikolić.

Inače, Misija kreativa, koja postoji i aktivno radi proteklih pet godina, okuplja oko 40 članova predvođenih Slavicom Boraković, predsednicom udruženja, fascinira svojim kreativnim angažovanjem. Članice ovog veoma aktivnog udruženja prošle su edukacije za tkanje, vez, šivenje, izradu predmeta u glini i keramici, a samo udruženje uspešno učestvuju i u programima Nacionalne službe za zapošljavanje u okviru javnih radova.

Izložba „Na dar ženama“ biće u galeriji Centra za kulturu do 18. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari