U „klanici smrti“ slušale smo krike

Nusreta Sivac, prijedorska heroina, govori za Danas kako je preživela mučenje i seksualno zlostavljanje u logoru "Omarska", zašto se odlučila da o tome javno govori i kako izgleda kada zlostavljače sretne na ulici

Ostavite komentar


  1. Kažu da je Ajzenhauer, kad je sa voskom ušao u Buhenvald bio toliko oduševljen da je naredio da se dovedu obližnji mirni građani germanije i da im se gurne glava u …. scenu.
    Srbi nisu imali priliku da sretnu svog Ajzenhauera, a i što bi ….?

  2. Da mi je da peocitam neko pokajanje od strane ljudi koji su to ucinili. Ovako, uzasava me ljudski rod kako nedri kolektiv monstruma. Ej ljudi, kraj XX veka, i nakon svega sto je bilo znano za II sv.rat – ljudi, na nesrecu delimo s njima postojbinu, dodju sretno i bez savesti muce ljude na tako jeziv nacin TEK TAKO, i kontinuinirano. Da je makar tog pokajanja, to je mrva, ali makar to. Zao mi je Nusreta, moje najiskrenije i najdublje saosecanje. Vasa misija je svetinja!

  3. I nakon bezbroj ovakvih slucajeva, cudimo se zasto dolazi do (ponekog) napada na Srbe, makar bili potpuno nevini od zvih zala svojih sunarodnika.

  4. Da li su postojali i logori u kojima su bili zatoceni, muceni, silovani i ubijani i Srbi i Srpkinje? Znam da to pitanje ne moze da umanji patnje muslimana niti monstruoznost nasih zlocina, znam i da treba cistiti sopstveno „dvoriste“?! Sve mi je jasno. Samo pitam, jer, neki kao da su zaboravili ili, kao da srpski jauci ne doticu niciju dusu i savest odnosno, kao da su muslimanske sprave za mucenje umesto boli proizvode zadovoljstvo i uzitak.

    1. Kad bude ta tema, onda komentarisi. Jer to što si napisao je samo pravdanje zločina. U pitanju su bića, koja ako nisi znao a to je COVEK.

      1. Pa to u Danasu nije nikada bila tema. Tema su samo Srbi zlocinci koji su silovali i ubijali kao nekada u nacistickim logorima. Ma ‘ajte molim vas. Vise je odvratno ovako nesto objavljivati.

      2. A, mi smo, valjda, „NEČOVECI“, ili „Marsovci“, pa za nas ne važe mere i maniri koji važe za ostale „ČOVECE“?! Gospodine, najgori podlavci su oni ljudi, koji, kada se pomenu srpske žrtve, tvrde da je to način na koji se pravdaju zločini?! Gde Vi, u mom komentaru, osetiste „pravdanje zločina“, ČOVEČE?!

    2. Pravi komentar. Kada gospodja Nusreta bude govorila,zajedno, sa zenama koje su mucene u muslimanskim i hrvatskim logorima moci cemo da prihvatimo sve zlocine i da govorimo o pomirenju.

        1. Pa … očigledno ….onim….kao naši milosrdni…..

  5. Nusteti je Karadzic duzan 35 miliona dolara. Karadzicu je Nusteta duzna tu istu Jugoslaviju razbijenu Aljinom ‘Islamskom Deklaracijom’, u kojoj bi isti dozivotno ostao anonimni Psihijatar u nekoj bosanskoj bolnici …

  6. Nemam komentara, jer nije potreban, ali imam pitanje:ko moze ovo objaviti u Srbiji osim Danasa? E, jebiga sad bih pohvalio Drazu(za meneSrbin broj jedan)ali onda sam bot.

    1. Velizar kaže Karadžić bi ostao anonimni psihijatar a ne kaže da je kao lekar sprovodio fašizaciju Bosne. Kao takvom Dodik je studentskom domu dao naziv R. Karadžić. Svi intelektualci u BiH su se zgrozili. Dodik je urušio svoj kredibilitet. Vidim da istrajava – još nije promenio naziv doma!

      1. Prika, za Velja četnika nema leka. A u sorabiju nikako nije jedini, to je muka!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.