Sedam radikalskih odbornika opštinske skupštine u Negotinu koji su se jesenas priklonili naprednjacima Tomislava Nikolića ostaće bez odborničkih mandata. Umesto njih u lokalnom parlamentu novi odbornici biće iz redova Srpske radikalne stranke.

Kako Danas saznaje, Opštinski odbor SRS-a predao je zahtev Opštinskoj izbornoj komisiji za izdavanje uverenja i očekuje se da će na početku prve sledeće sednice SO Negotin mandati radikalskih odbornika biti verifikovani.

Vraćanje odborničkih mandata radikalima može, ali i ne mora promeniti vladajuću koaliciju. Naime, time što su naprednjaci ostali bez sedam odborničkih mandata dosadašnja vladajuća koalicija, koju je uz njih činilo i 17 odbornika Pokreta za Negotinsku i Timočku Krajinu na čijem je čelu predsednica opštine Negotin Radmila Gerov, ostala je bez potrebne većine . Sada je na radikalima, koji kako nezvanično saznajemo pregovaraju i sa predstavnicima sadašnje vlasti i sa opozicijom, da odaberu mogućnost hoće li sa Pokretom za Negotinsku i Timočku Krajinu ili sa opozicijom – Demokratskom strankom i SPS-om koji zajedno imaju 20 odbornika.

Prvo naredno zasedanje negotinskog lokalnog parlamenta razrešiće sve dileme, a verovatno i funkcionere iz redova Nikolićeve SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari