U Kolubarskom okrugu 11.000 građana čeka uvođenje fiksnog telefona, saopšteno je u valjevskom „Telekomu“. Prema rečima direktora tog preduzeća Miroslava Gajića, najstariji nerešeni zahtev za telefon podnet je 1999. godine, a glavni razlog spore telefonizacije je manjak novca za investicije i širenje fiksne mreže.

U Kolubarskom okrugu 11.000 građana čeka uvođenje fiksnog telefona, saopšteno je u valjevskom „Telekomu“. Prema rečima direktora tog preduzeća Miroslava Gajića, najstariji nerešeni zahtev za telefon podnet je 1999. godine, a glavni razlog spore telefonizacije je manjak novca za investicije i širenje fiksne mreže. Gajić je novinarima kazao da se očekuje da će u 2007. godini telefone dobiti preko 5.000 domaćinstava. On je dodao i da se planira povezivanje Divčibara optičkim telefonskim kablom, što bi uz nabavku opreme za bežični prenos signala, bilo pravo rešenje za česte smetnje u telefonskom saobraćaju, naglašavajući da je ta investicija vredna oko 600.000 evra.
Iz valjevskog „Telekoma“ najavljeno je i da je u toku izgradnja 11 baznih stanica za mobilnu telefoniju, od kojih će njih osam biti postavljeno do kraja 2007. godine: Sandalj, Dragijevica, Rovni, Poćuta, Radljevo, Ub 2, Kožuar i Kadina Luka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari