U kovid bolnici u Kruševcu 330 pacijenata, mesta ima za još nedelju dana 1Foto: EPA-EFE/ MARKO ĐOKOVIĆ

U kovid bolnici u Kruševcu smešteno je više od 330 pacijenata i ta zdravstvena ustanova, sa 20 do 30 otpusta dnevno, pacijente će moći da prima još sedam dana, rečeno je agenciji Beta u bolnici.

„U poslednja 24 sata imali smo 52 prijema, što je najveći dnevni broj prijema do sada. Trenutno je kod nas smešteno više od 330 pacijenata, što je najviše od otvaranja bolnice“, rekao je agenciji Beta pomoćnik direktora kruševačke kovid bolnice Nikola Milenković.

Bolnica, koja ima 500 ležajeva za intenzivnu i poluintenzivnu negu, ima slobodnih još oko 170 mesta, te će, ukoliko se takav tempo prijema i otpusta nastavi moći da prima još sedam dana, rekao je Milenković.

„Svi kapaciteti za lečenje kovid pacijenata u jugoistočnoj Srbiji su popunjeni i to je glavni razlog povećanog broja prijema kod nas, mada se ovde šalju i pacijenti iz Beograda“, rekao je on.

U skladu sa povećanjem broja pacijenata povećava se i broj lekara koji dolaze u ispomoć medicinarima zaposlenim u toj bolnici.

„Konstantno povećavamo broj iskusnih lekara specijalista koji dolaze iz okolnih centara i pomažu, a sada je njihovo iskustvo presudno“, naveo je Milenković.

On je podsetio da se u tu bolnicu smeštaju pacijenti sa najtežom kliničkom slikom.

Najmlađi pacinjent na respiratoru ima 33 godine, a najstariji 84.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari