U Kragujevcu još uvek neka naselja bez struje posle preksinoćnjeg nevremena 1Foto: Z. S. M.

Tokom preksinoćnjeg snažnog nevremena, praćenog olujnim vetrom, obilnim padavinama i grmljavinom, koje je pogodilo čitavu teritoriju Ogranka Elektrodistribucije Kragujevac, koja obuhvata teritoriju Grada Kragujevca, kao i opština Knić, Rača, Batočina i Lapovo, načinjena je znatna šteta na delovima elektro-distributivne mreže i došlo je do prekida u napajanju u pojedinim delovima konzuma.

Zbog prirode nevremena najviše su bili pogođeni nadzemni vodovi pre svega u prigradskim i seoskim naseljima, kao i na teritoriji navedenih opština.

Svi raspoloživi kapaciteti i ekipe Ogranka Elektrodistribucije Kragujevac odmah su izašli na teren i intenzivno i neprestano rade na otklanjanju kvarova i štete na distributivnoj mreži u najkraćem mogućem roku.

– Stanje u distributivnoj mreži se neprekidno prati, kao i aktivnosti ekipa na terenu i shodno prioritetima organizuje se njihov rad. Treba naglasiti da su svi veći kvarovi, odnosno kvarovi na dalekovodima koji napajaju grupe korisnika otklonjeni juče do ponoći, javljaju iz Ogranka Eektrodistribucije Kragujevac.

Po njihovim rečima, danas su u toku radovi na sanaciji mreže kod pojedinačnih korisnika na niskom naponu i u tom režimu se rad nastavlja do rešavanja svih slučajeva, što se očekuje u dogledno vreme.

Na poslovima na distributivnoj mreži su angažovani svi kadrovski i tehnički resursi Ogranka Elektrodistribucije Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari