Kragujevac: Akteri napustili mesto saobraćajne nezgode pre dolaska Hitne 1Foto: Z.S.M.

U prethodna 24 sata ekipe ZUM (Zavod za urgentnu medicinu) Kragujevac obavile su 52 terena. U ambulanti je obavljeno 84 pregleda odraslih osoba i 27 pregled na pedijatriji. Na javnim mestima ekipe kragujevačke Hitne pomoći u ovom periodu intervenisale su sedam puta.

Tokom dana Hitnoj u Kragujevcu juče su se najčešće javljali pacijenti sa sumnjom na kovid-19 u pogoršanju, pacijenti sa malgnim oboljenjima i oboleli od hroničnih bolesti donjih disajnih puteva. Tokom noći javljali su se pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom, astmatičari i pacijenti sa bolovima u stomaku.

Kragujevačka Hitna pomoć intervenisala je i u dve saobraćajne nezgode. U prvoj koja se desila juče oko 19 sati u Belodrimskoj ulici povređene su dve žene, M.O. (63) zadobila je povredu kuka i butine a Ž.O. (63) zadobila je povredu glave. Obe pacijentkinje su zbrinute prevežene u Urgentni centar UKC Kragujevac.

U drugoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila odmah posle ponoći na putu za Korman u Ulici 19. oktobra ekipu Hitne pomoći sačekala je bizarna situacija, jer na licu mesta nisku nikoga pronašli, pošto su počinioci pobegli sa lica mesta.

Više tekstova iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari