U Limanskom parku mirisi vojvođanske kuhinje 1Foto: www.novisad.rs

Mirisi vojvođanske kuhinje raširili su se u Limanskom parku za vreme održavanja dvodnevnog festivala gastronomije „Ukusi Vojvodine“ koji je proteklog vikenda organizovalo udruženje „Interfest“.

Program je počeo u jutarnjim satima u subotu kada je upriličeno takmičenje u kuvanju „Tradicionalno vojvođansko jelo na moderan način“, degustacijom i prodajom domaćih proizvoda, kao i kulturno-umetničkim programom KUD-a „Sonja Marinković“ i mališana iz PU „Radosno detinjstvo“.

– Drago mi je što se ovaj festival održava u Novom Sadu i što je Grad stao iza njega, kako finansijski, tako i organizaciono, ali i iza čitavog projekta brendiranja gastronomske ponude Vojvodine. Festival „Ukusi Vojvodine“ može da bude značajan kao gastronomski turistički proizvod, a Novi Sad i Vojvodina svakako imaju šta da ponude. Takođe, ovaj festival je jedan od koraka ka utvrđivanju toga koja su to tradicionalna vojvođanska jela. Svim učesnicima želim uspešan festival, a posetiocima da iskoriste priliku da upoznaju tradicionalna vojvođanska jela i da se lepo provedu u Novom Sadu – rekao je Milorad Radojević, član Gradskog veća, na otvaranju manifestacije.

Posetioci i učesnici festivala imali su priliku da uživaju uz zvuke Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine, kao i sastava „Hat matters Quintet“.

Za dva dana predstavili su se proizvođači domaćih proizvoda – sireva, kulena, povrća, ajvara i svih onih koji mogu da se nađu širom Vojvodine u malim proizvodnjama na poljoprivrednim gazdinstvima, kao i restorani iz Vojvodine koji imaju u ponudi vojvođanska jela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari