Višednevna međunarodna kulturno-umetnička manifestacija pod nazivom „Evropa igra“, okupiće od danas, devetu godinu uzastopno, u Loznici i u Banji Koviljači amaterske folklorne ansamble iz naše zemlje i inostranstva.

Milena Konić, vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije grada (TOG), koja priprema tu kulturno-umetničku manifestaciju, kaže da će se višednevni programi odvijati u Loznici i u Banji Koviljači.

Prema njenim rečima, nastupaće amaterski folklorni ansambli četiri kulturno-umetnička društva (KUD) iz inostranstva i veći broj domaćih, a ta svojevrsna smotra našeg i inostranog folklora počeće 30. jula, kada će uveče u Loznici biti priređen defile učesnika.

– Te večeri, uz prigodnu reč domaćina povodom početka manifestacije, program pred lozničkom publikom izvešće ukrajinski, poljski, češki, grčki i pet domaćih ansambala – precizirala je Konić.

Ona je objasnila da će narednog dana svi strani učesnici i lozničko KUD „Karadžić“ nastupiti pred gostima i meštanima Banje Koviljače, dok će u Loznici izvođači programa biti amateri KUD „Krušik plastik“ iz Osečine i KUD Prvi partizan iz Užica.

– Posle nastupa u Lešnici, završni program trodnevne manifestacije u Loznici će prirediti gosti iz inostranstva kojima će da se pridruže amateri KUD „Novo Crnjelovo“ iz Republike Srpske i predstavnici grada domaćina, KUD „Karadžić“ – navela je Konić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari