– Novim pravilnikom o legalizaciji u Loznici vlasnici bespravno podignutih kuća površine do 100 metara kvadratnih, uz predviđeni popust od 60 odsto, plaćaće naknadu za legalizuju od 17.720 do 40.000 dinara.

U Gradskom odeljenju za planiranje i izgradnju rečeno je novinarima da je područje Loznice podeljeno na četiri građevinske zone, od kojih je najniža naknada u četvrtoj zoni, koja za objekte te površine trenutno košta 44.300 dinara, a najviša u prvoj zoni -100.000 dinara.

Od stupanja na snagu novog Zakona o planiranju i izgradnji u Loznici je podneto 25 zahteva za legalizaciju. U prethodnih šest godina podneto je 1.947 zahteva, od čega je legalizovano 989 bespravno podignutih objekata. Na početku akcije legalizacije, maja 2003. godine, na području Loznice bilo je oko 8.000 bespravno podignutih objekata. Ministarstvo za životnu sredinu i prostorno planiranje 23. oktobra donelo je pravilnik koji omogućuje popust od 60 odsto za legalizovanje bespravno podignutih stambenih objekata do 100 metara kvadratnih. Za legalizaciju će uz zahtev biti potrebno priložiti dokaz o pravu svojine, fotografiju i tehnički izveštaj objekta, kao i potvrde o uplati naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta i administrativne takse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari