Broj nezaposlenih u Loznici u blagom je porastu. U decembru nezaposlene su bile 11.382 osobe, što je 226 ljudi više nego u novembru prošle godine, podaci su lozničke filijale Nacionalne službe zapošljavanja.

Loznička filijala objavljuje mesečne preseke o broju nezaposlenih, a prema rečima direktorke te filijale Milene Manojlović Knežević, to je jedini put da je zabeležen blagi porast nezaposlenosti u 2008. godini. Ona je pojasnila da je broj nezaposlenih povećan, jer je počeo stečajni postupak u holding kompaniji Viskoza, kao i postupak likvidacije u konfekciji Moda, gde je jedan broj radnika prijavljen na evidenciju Službe zapošljavanja.

Prema njenim rečima, filijala Nacionalne službe zapošljavanja u Loznici nastojaće da različitim programima samozapošljavanja i novog zapošljavanja ublaži efekte predstojeće ekonomske krize i zadrži nezaposlenost na postojećem nivou. Filijala pored Loznice pokriva i opštine Krupanj, Ljubovija i Mali Zvornik i trenutno na evidenciji ima 17.994 nezaposlena lica. Od ukupnog broja nezaposlenih, najveći broj je sa trećim stepenom stručne spreme, a slede radnici bez stručnih kvalifikacija, kao i osobe sa završenim četvrtim stepenom stručne spreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari