Odlukom Privremenog organa opštine Majdanpek pravo na opštinsku stipendiju ostvarilo je 14 srednjoškolaca i studenata koji se školuju za deficitarna zanimanja ili pripadaju osetljivim društvenim grupama. Sa učenicima i studentima Opština Majdanpek će zaključiti Ugovore o stipendiranju kojima će se urediti međusobna prava, obaveze i odgovornosti.

U ovoj školskoj godini Opština Majdnapek stipendiraće će troje učenika prvog razreda srednje škole, nosioce Vukove diplome za izuzetan uspeh u osnovnom obrazovanju koji se školuju za deficitarno zanimanje – elektrotehničar informacionih tehnologija.

Za isto zanimanje školuje se i četvoro učenika II razreda srednje škole koji su, takođe, ostvarili pravo na opštinsku stipendiju. Lokalna samouprava stipendiraće i četvoro učenika iz osetljivih društvenih grupa koja pohađaju I, II i III razred srednje škole.

Opština Majdanpek dodelila je i tri stipendije studentima iz osetljivih društvenih grupa. Sa svim stpendistima opština će zaključiti ugovore o stipendiranju kojima će se urediti međusobna prava, obaveze i odgovornosti ugovornih strana, kao i druga pitanja od značaja i u vezi sa korišćenjem dodeljene stipendije.

U odluci Privremenog organa opštine Majdnapek o dodeli stipendija navodi se, takođe, da se stipendije dodeljuju učenicima i studentima za vreme trajanja redovne nastave, koja je propisana za sticanje odgovarajućeg stepena obrazovanja.

Mesečni iznos stipendije za učenike je 12.000 dinara, a za studente 14.000 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari