U Majdanpeku i Boru veći broj izlečenih nego novozaraženih na dnevnom nivou 1Foto: J.B.K

Prema preseku stanja za petak u majdanpečkoj opštini je bilo 233 aktivno zaraženih kovidom, a najnoviji korona izveštaj Doma zdravlja Majdanpek pokazuje da je aktivno zaraženih virusom manji i iznosi 200 i pored 17 novoinficiranih.

Pomoć u kovid ambulanti zatražilo je juče 39 pacijenata, njih troje ima upalu pluća, a testirano je devet lica.

Nema rezultata testova na čekanju U tercijarnim zdravstvenim ustanovama, uglavnom u Nišu, hospitalizovano je 17 pacijenata, na žalost od posledica korona virusa preminuo je još jedan pacijent, ukupno pet u trećem talasu. U trećem talasu, prema podacima koje je Danas dobio od nadležnih u Domu zdravlja, ukupno je zaraženo 317 osoba, a izlečeno 112 osoba. U izolaciji se zbog kontakta sa zaraženima nalazi 364 lica, a što se broja zaraženih tiče najviše ih je u Majdanpeku – 124, Donjem Milanovcu i okolnim selima 49, u Rudnoj Glavi 15 i Jasikovu 12.

Među zaraženima je i 11 zdravstvenih radnika Doma zdravlja i Opšte bolnice u Majdanpeku, od čega pet lekara. Već sada je evidentno da je broj zaraženih veći u trećem talasu, nego u prethodna dva. Naime, u prvom i drugom talasu na korona virus bilo je pozitivno 167 lica, izlečeno je 158, a od posledica virusa preminulo devet pacijenata.U trećem talasu je do sada virusom zaraženo 317 osoba, izlečeno 112 i preminulo pet pacijenata.

Izuzev podataka koji su objavljeni sinoć, bar do sada, pres služba Grada Bora nije objavila novi izveštaj koji se tiče broja inficiranih. Prema sinoć objavljenom izveštaju registrovano je 25 novozaraženih, ali se 70 osoba oporavilo, pa je u Boru 776 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice Bor hospitalizovano je 96 bolesnika, od kojih je 79 pozitivno na virus korona. Broj prvih pregleda manji je od broja kontrolnih, na prvi pregled se u kovid ambulanti „Metalurg“ javilo 57, a na kontrolni pregled u ambulantu „Rudar“ 75 pacijenata. Čeka se 98 rezultata prethodno uzetih briseva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari