U Majdanpeku nema novoobolelih od korone, samo dve osobe aktivno pozitivne 1Foto: J.B.K

Na teritoriji majdanpečke opštine praktično nema aktivno zaraženih, budući da su dva aktivno pozitivna bolesnika, koliko ih ima po poslednjem izveštaju Doma zdravlja Majdanpek, hospitalizovana u tercijarnim zdravstvenim ustanovama van Majdanpeka.

Juče je u kovid ambulantama obavljeno pet kontrolnih pregleda, testirano 34 osobe i nijedna nije bila pozitivna na virus, a u izolaciji se nalazi deset lica.

Od aprila prošle godine, kada je potvrđen prvi slučaj, bila je to istovremeno i prva žrtva kovida 19 u opštini Majdanpek, do sada su od posledica virusne infekcije preminula 52 pacijenta.

Korona virusom inficirano je 1.465 osoba, zbog teže kliničke slike hospitalizovano je 248 bolesnika, a dosad je izlečeno 1.411  pacijenata.

Iako se može reći da je epidemiološka situacija mirna, zdravstveni radnici apeluju na sve one koji se do sada nisu vakcinisali da to učine, posebno apelujući na mlađe i radno sposobno stanovništvo. Prema njihovim rečima, iako su brojevi umirujući, građani ne bi trebalo da se preterano i prerano opuste, a dobru epidemiološku situaciju treba iskoristiti za vakcinaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari