U manastiru Nova Nikeja u Leliću sahranjen vladika Artemije

Ostavite komentar


  1. Bravo za moj omiljeni list Danas i veliko Hvala što ste objavili vest o upokojenju i sahrani Vladike Artemija.

    1. Vladika Artemije veliki čovek i duhovnik koga bure vremena ne smučuju, no u njima szaje i ostaje do poslednjeg daha svojega nepokolebljivi zaštitnik i borac za Istinu i veru svetu. Neka Gospod duši časnoga vladike Artemija podari večni pokoj u Carstvu Nebeskom, a nama novoga molitvenika pred Prestolom Božijim
      P. S. Zahvaljujem se listu „Danas“ na u današnje vreme izuzetno retkom objektivnom izveštavanju

  2. Ode i Marko Radosavljevic. Steta sto je tolike godine bio monah, a smrt ga je docekala van krila Crkve. Iz nje je istupio, nazalost, kao hajduk. „Kome Crkva nije majka, tome Bog nije otac“. Nazalost, poveo je u duhovnu smrt i dosta naroda. Jedan Episkop ne moze da rukopolozi Episkopa, bar trojica moraju biti prisutna, on je „rukopolagao“… Nema kanona koji nije prekrsen. „Ni krv mucenicka ne opra greh raskola“-reci su Kirpijana Kartaginskog. Artemiti, u pamet se i vratite se Majci Crkvi dok nije kasno.

    1. … na zalost kasno je jer su otisli glavni raskolnici i najveci jeretici srpskog roda amfilohije i irinej . Odose i ne stigose da se pokaju sto su srbsku crkvu doveli do samog dna …

    1. Uvek ce ostati u mom sluhu i dusi Vas umilni glas nas predobri,mudri Vladiko Artemije,nazalost nikad se nismo uzivo sreli ,osim izmenjenih recenica telefonom,od prvog razgovora 6.marta (mog rodjendana),kakav predivan neocekivan Dar/2010.te.Suzom ispracam,molitvom srca,nadezdom u Gospoda i osloncem utehe na Svesvetu Trojicu is daljine kako sam svikla da Vas uz postovanje Volim,jedna od raseljenih ptica-nezeljenih,Gnezdu suvisnih sa Australskog Kontinenta tugujem…

  3. Mili, voljeni i namučeni vladiko, hvala ti za sve. Moli Boga za nas grešne. P.S.Časopisu Danas izražavam zahvalnost na objektivnom informisanju

  4. Bog Vam dao svako dobro na ovako uljudnom članku. Koliko je preosvećeni Vladika značio Kosovu i narodu na Kosovu videli smo svi po dešavanjima od 2010 do dana današnjeg.
    Da je Vladika u prelesti ili u raskolu, ova priča ne bi trajala ni mesec dana, monaštvo bi ga napustilo, ostao bi sam bez podrške.
    Ovako, ovo traje već 10 godina, njegovo monaštvo se ne osipa već naprotiv okuplja se sve više, njihova bogojavljenska vodica se ne kvari, njihovo opelo jeste pravoslavno opelo, krštenje takođe (povereno).
    Pre će biti da su pojedine vladike i episkopi u patrijaršiji u prelesti i da su odmetnici od pravoslavlja.
    Listu Danas neka Bog podari da dugo traje, da Vaši novinari budu zdravi duhovno i telesno a našem preosvećenom Vladiki, našem Patrijarhu i našem predsedniku Episkopu Artemiju da podari večni pomen.
    Bog dušu da mu prosti.

  5. Mnogo je nepravde učinjeno . Godinama smo istraživali i nismo pronašli dokaze protiv njega. On je mirno trpeo sve. Trpljenje je jaka duhovna tvorevina. Naše duše su ranjavane više puta i pune su ožiljaka. Ko trpi – svoju dušu krpi. Što više trpi više svoju dušu krpi. Njegovo mirno ponašanje u nama je izazvalo ne samo smirenje nego i jačanje u duhovnom smislu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.