Posle premijere Sterijinog „Kir Janje“ i dečje predstave „Zimske čarolije“, u Narodnom pozorištu u Pirotu počele su pripreme nove predstave, treće u novoj pozorišnoj sezoni. Reč je o komediji mađarskog pisca Imre Benčika „Stan za neverstva“ koji režira rediteljka Lilijana Ivanović, a premijera se očekuje u prvoj polovini marta. Pored režije, Ivanovićeva će birati kostime i scenografiju.


Direktor Pozorišta Gradimir Filipović kaže da su se odlučili za ovaj vodvilj želeći da publici prirede još jednu zabavnu predstavu.

– U predstavi će igrati ceo naš ansambl i jedan gostujući glumac. Iako će i ove godine, kao i ranije, biti mnogo problema sa obezbeđivanjem para, odlučili smo se da uprkos tome radimo nove predstave – kaže Filipović.

Rediteljki Lilijani Ivanović ovo je 199. režija u karijeri i deveta u ovom pozorištu. Posle režije komada „Kidaj od svoje žene“, „ Čarlijeva tetka“, „Kalamandarija“, „Kukavičje jaje“, „Luda lova“, „Vragolije“, „Sastanak na vrhu“, Ivanovićeva je prihvatila da režira ovu, kako kaže, komediju situacije koja je na ivici vodvilja.

– To je priča o jednom bračnom paru koji posle mnogo godina uspeva da skupi novac i kupi stan. Međutim, odjednom se pojavljuju njihovi prijatelji i njegov šef sa posla, ljudi koji traže ključeve od stana da bi tu dovodili svoje ljubavnike. Na kraju se dogodi da je čovek koji je vlasnik stana i „koji je nit’ luk jeo nit’ luk mirisao“ optužen da je on u taj stan dovodio svoju ljubavnicu iako je nema i na kraju izvuče najdeblji kraj. To je komediografski žanr koji publika najviše voli. Nadam se da će i ovom predstavom publika biti zadovolja, mada je bilo veoma teško da sastavimo podelu s obzirom na to da je glumački ansambl ovog pozorišta mali. Svi su oni izuzetno vredni i odani svom poslu, ali ih je samo osmoro i kad se pojavi komad sa više lica, onda je podela uvek problematična i mora da se angažuje neko od glumaca sa strane. Angažovaćemo i jednog mlađeg glumca sa strane – kaže Ivanovićeva.

U predstavi će igrati Zoran Živković, Slobodan Aleksić, Milan Nakov, Aleksandar Radulović, Natalija Geleban, Aleksandra Stojanović, Danijela Ivanović i Tijana Petrović i glumac iz Dimitrovgrada Delča Gigov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari