Grad Zrenjanin, u saradnji sa Pokrajinom, na svojoj teritoriji revitalizuje postojeće i kopa nove kanale za odvodnjavanje sa obradivih površina a u ovaj projekat uloženo je preko 82 miliona dinara. U ataru najvećeg naseljenog mesta na teritoriji Grada Zrenjanina, Melenaca, biće revitalizovano i iskopano 10 kilometara kanala i zamenjeno šest cevastih propusta, dok će na celokupnoj teritoriji biti rešeno čak 250 kilometara kanala i 20 cevastih propusta.

Vršilac dužnosti direktora vodoprivrednog PD „Srednji Banat“ Zrenjanin Miloš Radosavljević objašnjava da se radovi na uređenju kanalske mreže na sistemima za odvodnjavanje izvode na osnovu ugovora potpisanih sa JVP „Vode Vojvodine“ na teritoriji četiri lokalne samouprave – grada Zrenjanina i opština Sečanj, Žitište i Nova Crnja. Ukupna površina sistema obuhvaćenog projektom iznosi oko 3.500 hektara.

– Do kraja godine, pored ovog što je započeto, planiramo i radove u ataru Mužlje. Završetak kompletnih radova očekujemo polovinom sledeće godine, čime ćemo dobiti funkcionalniju kanalsku mrežu i poboljšano odvodnjavanje suvišnih voda sa poljoprivrednog zemljišta na kom je obrada bila otežana ili čak nemoguća, navodi Miloš Radosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari