U Mesnoj zajednici Peščara izgrađena i obnovljena komunalna infrastruktura 1Foto: MZ Peščara Subotica

U Mesnoj zajednici Peščara su od početka godine obavljeni radovi na postavljanju grebanog asfalta i na taj način je rešeno nekoliko peticija koje su meštani slali sa zahtevima da se uradi nasipanje ulica tucanikom ili grebani asfaltom.

Grebani asfalt je u proteklom periodu postavljen u ulicama: Janoša Hercoga, Čede Žice, Velikokapelska, Krznarska, Zlatiborska, Višanja, Španskih boraca, deo Uskočke ulice, Koparska, Balinta Vujkova, Jabuka, Gornja i Aleksinačka. Radilo se i na grederovanju ulica, pa je na taj način sanirana i ulica Imrea Čepea.

„Na ovaj način je grebani asfalt postavljen na gotovo 4 kilometara ulica i sada je značajno smanjen broj ulica na teritoriji ove mesne zajednice gde je potrebno obaviti ovakvu vrstu radova. U narednom periodu će se raditi i na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže, pa će u okviru projekta Čista Srbija pet ulica dobiti kanalizacionu mrežu u dužini od 2 kilometra“, navelo je rukovodstvo Mesne zajednice Peščara.

Kako navode, najdominantniji su problemi koji se tiču infrastrukture, nasipanje ulica tucanikom, rehabilitacija asfaltiranih ulica, zamena ili postavljanje bandera, postavljanje slivnika i njihovo čišćenje.

Meštani ove mesne zajednice mogu svake srede posle podne da se obrate predsedniku Saveta Mesne zajednice Peščara koji prima građane na razgovor, da bi se na taj način stekli uvid u probleme koje građani imaju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari