Na drobilani Površinskog kopa „Drmno“, početkom septembra, završena je revitalizacija i modernizacija prve deponijske linije tako da su u eksploatacijii svi raspoloživi kapaciteti za dopremanje uglja sa kopa „Drmno“, odlaganje i transport prema termoenergeskim kapacitetima.

Za dva meseca, koliko je trajala realizacija mašina i opreme koja radi u sklopu prve deponijske linije, u potpunosti su revitalizovani i modernizovani: bager za odlaganje i podizanje uglja sa deponije, dva deponijska transportera i kolosek (kranska staza) u dužini od 603 metara.

Na bageru je urađena antikorozivna zaštita, zamenjeni su svi vitalni delovi i ugrađene su savremene pogonske grupe na njegovom transportu kao i elektro energeska oprema za frekfentnu regulaciju motora transporta. Takođe, na sistemu za transpoprt uglja montirana je nova gumena traka u ukupnoj dužini od 850 metara i zamenjeno je oko 3.200 rolni. Na kranskoj stazi urađena je nova podloga a drveni pragovi zamenjeni su betonskim.

Ukupna vrednost izvedenih radova iznosi 230 miliona dinara. Inače, poslovi su završeni za 60 dana kako je i planirano uprkos izuzetno teškim vremenskim uslovima, zbog velikih vrućina, koje su pratile izvođeče radova skoro puna dva meseca. Na realizaciji pomenutih poslova bili su angažovani radnici „Goša Montaže“ „Proizvodnje remonta i montaže“ i „Ansalstil“-a.

Pogonska spremnost deponijskih linija sada je na najvišem nivou, kako se procenjuje, s obzirom na to da su isti poslovi urađeni i na drugoj deponijskoj liniji tokom 2011. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari