U Moravičkom okrugu troje preminulih i 429 novozaraženih korona virusom 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U prethodna 24 časa u Moravičkom okrugu su preminule tri osobe od posledica infekcije virusom korona a od 974 testirana uzorka, pozitivnih na prisustvo virusa bilo je 429.

Kako je rečeno agenciji Beta u čačanskoj Bolnici, na kovid odeljenju te zdravstvene ustanove preminule su osoba iz tog grada stara 84 godine i osoba iz Lučana stara 70 godina dok je u kovid delu bolnice u Gornjem Milanovcu preminula osoba iz tog grada stara 75 godina.

Za 24 časa korona virus potvrđen je kod 195 osoba iz Čačka, 121 iz Gornjeg Milanovca među kojima je i 34 dece, 75 iz Ivanjice i 38 iz Lučana.

Na kovid odeljenjima čačanske Bolnice trenutno se leče 64 pacijenta, petoro više nego prethodnog dana, a među hospitalizovanima su i dve porodilje.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, osmoro pacijenata je u teškom stanju a troje je na respiratoru.

U kovid delu bolnice u Gornjem Milanovcu smeštena su 34 pacijenta, dvoje više nego prethodnog dana.

Za 24 časa u Čačku je protiv virusa korona vakcinisano 49 osoba, od kojih je petoro primilo prvu dozu, četvoro je revakcinisano, a 40 osoba je primilo treću dozu vakcine.

U Gornjem Milanovcu, u kome živi 35.561 punoletni građanin, do sada je makar jednu dozu vakcine protiv virusa korona primilo 18.137 osoba.

Reavakcinisano je 17.547 građana dok je treću dozu primilo 10.764 stanovnika Gornjeg Milanovca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari