U muzeju Kikinde uređuje se novi galerijski prostor 1Foto: Narodni muzej Kikinda

Uz podršku Ministarstva kulture, grada i pokrajine kikindski Narodni muzej orpema i rekonstruiše galerijski prostor, a vrednost radova je osam miliona dinara dobijenih prkeo konkursa resornog ministarstva “Gradovi u fokusu“,

U Narodnom muzeju u Kikindi u toku je uređenje novog galerijskog prostora, predviđenog za novu stalnu postavku.

Radovi se izvode u okviru konkursa resornog ministarstva “Gradovi u fokusu“, za šta je Gradu Kikindi pripalo osam miliona dinara.

Galerijski prostor koji se uređuje i koji je namenjen stalnoj postavci muzeja, prostire se na površini od 300 kvadratnih metara, a radovi bi trebali da budu završeni do kraja godine.

“Radovi smo započeli prošle godine i do sada smo uložili oko šest miliona dinara. Dodatni prostor koji se adaptira je prostorija od 40 kvadratnih metara koju je do sada koristio Istorijski arhiv, a zahvaljujući sufinansiranju grada biće sređena i ta prostorija. Kada se sve završi, imaćemo  kompletno uređeno levo prizemno krilo Kurije, potpuno adaptirano sa sprovedenim strujnim sistemom, protivpožarnom zaštitom i video nadzorom“, objasnila je Lidija Milašinović, direktorica Narodnog muzeja Kikinda.

Radove u kikindskom muzeju izvodi novosadska kompanija “Gro statik“,  pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Subotice.

Kako je saopštila lokalna smaouprava, Grad Kikinda je ove godine za ustanove kulture namenio 170 miliona dinara, a preko 20 miliona predviđeno je za investicije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari