U Negotinu 12 medija podelilo 9,9 miliona dinara: Najviše novca Televiziji Trans 1Foto: Miljko Stojanović / Danas

Dvanaest medija podelilo je 9,975 miliona dinara koliko je ove godine predviđeno za sufinasiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja na teritoriji Opštine Negotin. Tradicionalno najviše novaca dobila je Televizija Trans, Moto Boem Trans D.O.O. – 3,95 miliona, a njihov MB portal – 800.000 dinara.

Kao što smo već kazali, najviše novca dobila je Televizija Trans, Moto Boem Trans D.O.O. – 3,95 miliona, za projekat “Kulturno istorijsko nasleđe Negotina”, dok je njihov portal MB porta, za projekat “Na sunčanoj strain Srbije” dobio 800.000 dinara.

Televizija “Istok”, za projekat “Priče o negotinskom selu dobila”, dobila je 1,4 miliona, dok je projekat “Znanje je moć – Znanje je ok”, NG portal, podržan sa million dinara.

Za projekat “Skriveni dragulj istočne Srbije”, Televizija Kladovo je dobila 900.000 dinara, dok su Narodne novine “Zavičaj” dobile 600.000 dinara za projekat “Negotin – skok u budućnost”.

Projekat “Zdravstveni informator moga sela”, “Moonwalk production iz Velike Moštanice podržan je sa 400.000 dinara, dok je T1 televizija, RTV Majdanpek D.O.O. Zaječar, sa projektom “Negotinske price: Oživljavanje kulturne baštine”, podržan sa 300.000 dinara.

“Knjaževačka hronika”, sa projektom Energetska efikasnost podržana je sa 225.000 dinara, dok je Tempo Naxi radio sa projektom “Prepoznaj, reaguj, spreči” podržan sa 150.000 dinara, kao i “Helloanimation” Niš sa projektom “Kapije negotinske krajine” koji će biti realizovan na Televiziji Trans.

Poslednji dvanaesti projekat koji je podržan sa “samo” 100.000 dinara je projekat Nedeljnika MM Boned iz Bora pod nazivom “Sačuvajmo negotinska sela”.

Ostalih 11 projekata su kako se na sajtu Opštine Negotin ističe, imali su manje od 60 bodova, tako da nisu podržani ove godine.

Komisiju koja je odlučivala o projektima, činili su Violeta Jovanov Peštanac iz Pančeva, na predlog Udruženje elektronskih medija KOMNET, Jelena Dopuđ iz Novog Sada, na predlog Udruženje novinara Vojvodine i Branislav Sančanin iz Novog Sada, teoretičar, praktičar i analitičar.

Konkurs je objavljen 29. februara ove godine na na veb-sajtu Opštine Negotin. Ukupna sredstva opredeljena za ovaj konkurs iznose 9.975 miliona dinara.

Najniži iznos sredstava koji se može dodeliti po projektu je 100.000 dinara, a najviši iznos sredstava  koji se može dodeliti po projektu je četiri miliona dinara.

Konkurs je raspisan u periodu od 29. februara do 19. marta.

Podsećamo, u Knjaževcu su, krajem aprila, objavljeni rezultati konkursa o raspodeli sredstava za sufinasiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja. Tradicionalno najviše novca dobila je televizija “Trans” iz Negotina i Knjaževačka hronika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari