U nekadašnjoj fabrici armature Istra u Kuli uskoro će biti otvoren pogon francuske kompanije TC Balkan 2011 koja se bavi proizvodnjom kamionskih prikolica, delova za kamione, kao i širokim asortimanom proizvoda od čelika i aluminijuma. Vlasnik ove kompanije je Tomas Kastan iz Strazbura.


Agencija za razvoj opštine Kula obezbedila je potrebnu logističku podršku, koja je bila potrebna kako bi francuska kompanija investirala u Kuli.

Predsednik Privremenog organa opštine Kula Željko Kovač kaže da investicija francuske kompanije TC Balkan predstavlja najavu boljih dana za građane kulske opštine.

– Opština Kula i Agencija za razvoj od 2010. godine rade na dovođenju francuskog investitora i sada se taj posao privodi kraju. Investitor je još prošle godine kupio jednu od hala u nekadašnjem kompleksu Istre, a ovih dana je počelo uređenje hale i postavljanje mašina i opreme – rekao je Kovač.

Fabrika Istra Kula u stečaju ima desetak hala veličine po nekoliko hiljada kvadratnih metara. U dve hale već nekoliko godina posluju firma Mali agrar i Građevinska firma Blaško. Pored francuske kompanije TC Balkan očekuje se da će sredinom ove godine sa proizvodnjom krenuti i italijanska firma MPE Balkan koja će proizvoditi delove za automobilsku industriju. Takođe, jednu halu je tokom prošle godine kupila i firma Natural casing koja planira da pokrene proizvodnju hrane za pse i mačke i očekuje se da će do kraja ove godine i ovaj pogon početi sa radom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari