U Neradovcu kod Vranja održane tribine o bezbednosti u saobraćaju 1Foto: vranje.org.rs

Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja i udruženje Aktivisti iz komšiluka organizovali su dve tribine o bezbednosti u saobraćaju, u saradnji sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Prva tribina održana je na sportskom terenu u Neradovcu i bila je namenjena deci uzrasta od šest do 12 godina, koja se imala priliku da na postavljenom poligonu nauče osnovna pravila o bezbednom učešću u saobraćaju koja će im pomoći da se odgovornije ponašaju.

Na tribini je učestvovalo 36 dečaka i devojčica.

Tribina za traktoriste održana je u sali Mesne zajednice Neradovac, na kojoj su meštani ovog, ali i okolnih sela kroz edukativne video-materijale saznali šta su najčešći uzroci saobraćajnih nesreća u kojima su učestvovala poljoprivredna vozila.

„Cilj ovih edukativnih tribina bio je da, edukacijom meštana Neradovca, najmlađih i vozača traktora, koji predstavljaju najugroženije kategorije učesnika u saobraćaju, utičemo na povećanje bezbednosti dok obavljaju svoje svakodnevne obaveze. Ove aktivnosti deo su projekta Bezbedno naselje – bezbedna omladina, koji realizujemo uz finansijsku podršku Evropske unije“, izjavio je Uroš Ilić, predsednik udruženja Aktivisti iz komšiluka.

Član Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja Ivica Ristić rekao je da je „odziv mladih i meštana izvanredan“ i da „Savet pozdravlja inicijativu Aktivista iz komšiluka za održavanje ovih tribina, sa nadom da će ih u budućnosti biti i na drugim mestima“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari