U niški aerodrom će biti uloženo još 6,5 miliona evra 1

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je juče u Nišu da Vlada Srbije, koja je do sada za razvoj niškog aerodroma Konstantin Veliki opredelila 4,5 miliona evra, planira da do 2019. godine uloži u tu namenu još 6,5 miliona evra.

– Na niškom aerodromu je prošle godine bilo preko 30.000 putnika, ove godine će ih biti preko 100.000, a sledeće se očekuje i svih 200.000- rekla je Mihajlovićeva, koja je posetila aerodrom Konstantin Veliki, čime je „započeo sedmodnevni radni boravak Vlade u Nišu“.

Mihajlović je najavila i da će 2018. godine početi izmeštanje teretnog železničkog saobraćaja iz centra Niša, u kojem će ostati „samo“ putnički saobraćaj, koji „nije frekventan“. Ona je dodala da su radovi na izmeštanju teretnog saobraćaja vredni oko 80 miliona evra, a da će eksproprijacija zemljišta biti završena tokom sledeće godine.

Izjava o izmeštanju teretnog saobraćaja u suprotnosti je sa svim dosadašnjim najavama zvaničnika, koji su govorili o izmeštanju čitave pruge, koja inače Niš deli „napola“ i predstavlja ozbiljan saobraćajni i bezbednosni problem. Izmeštanje ove pruge iz Niša najavljuje se duže od 30 godina, ali na tome skoro ništa nije urađeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari