U niškoj opštini Medijana prijem za žene sa neobičnim zanimanjima i hobijima 1Foto: V.Torović

U opštini Medijana danas je, posle dvogodišnje pauze, povodom Međurodnog dana žena, organizovan prijem za pripadnice lepšeg pola koja se bave neobičnim zanimanjima i hobijima.

Predsednik Medijane Nebojša Kocić poručio im je da je neophodno da „svi pokažemo veće poštovanje prema damama  koje obavljajući odgovorne i teške poslove, pokazuju da su ravnopravne sa kolegama“.

„Iako još postoje predrasude o ženama u “čisto muškim” zanimanjima, zahvaljujući ovakvom predstavljanju i promovisanju, danas nije neobično videti ženu za upravljačem automobila, a nije čudno videti ni one koje voze kombi, kamion, u policijskoj ili vojnoj uniformi, kao ni one na čelu država“, kazao je Kocić.

Gošće predsednika najveće niške opštine bile su major policije i zamenik komandira policijske stanice Medijana, Marija Stojanović, koja 20 godina radi u policiji.

Ona  je prva žena, koja je obavljala poslove Šefa smene u dežurnoj službi i prva žena zamenik komandira.

Među gošćama predsednika Kocića bila je i Vesna Filipović, taksista u „Eko taksiju“. Ona  radi tri godine i po stažu najstarija je žena vozač taksija u Nišu.

„Volim posao taksiste jer je, iako  stresan i odgovoran, jako interesantan i dinamičan. Nisam imala neke teške i neprijatne situacije sa mušterijama. Jedan se šalio da neće da mi plati, ja sam mu rekla da neću da propadnem za 250 dinara. Naravno da mi je platio vožnju, još me je častio sa 500 dinmara“, ispričala je ova taksistkinja.

Na prijemu je bila i Kristina Dimitrijević, vatrogasac u  Upravi za vanredne situacije u Nišu, Ivana Stepančević, kapetan Komande 3.brigade Kopnene vojske Srbije, Katarina Kocić, tehničar za motore, vodnik u 119.mešovitoj helikopterskoj eskadrili 98.Vazduhoplovne brigade u Nišu, kao i Jelena Tanasković i Jovana Branković, otpravnice vozova „Infrastrukture Železnice Srbije“ iz Sekcije Niš.

Jadranka Tasić je ultra trejl maratonka  na nedavno održanom najstarijem i najautentičnijem maratonu na svetu „Athens authentic marathon“ na kojem je učestvovalo preko 10.000 maratonaca iz celog sveta, je u ukupnom plasmanu od 1.639 takmičara, među 277 žena, u svojoj kategoriji bila je 51. i jedina je žena od 10-ak trkača iz Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari