U niškom Gerontološkom centru koronom zaraženo 104 korisnika i radnika 1Foto: BETAPHOTO/ SASA DJORDJEVIC

U niškom Gerontološkom centru korona infekcija je potvrđena kod 70 korisnika i 34 radnika, rekao je danas Miodrag Vrbić, direktor Klinike za infektivne bolesti u Nišu.

Zbog velikog broja obolelih u ovom gradskom Gerontološkom centru proglašena je epidemija.

„Od 70 pozitivnih korisnika Gerontološkog centra četiri se nalaze na bolničkom lečenju, a dva su izlečena. Svi kovid pozitivni radnici su u kućnoj izolaciji, a šestoro je izlečeno. Danas će biti testirano još pet korisnika koji imaju simptome“, rekao je Vrbić za Danas.

Niški Gerontološki centar je jedno od najvećih pojedinačnih žarišta korona virusa u Srbiji od početka epidemije.

Mada državne i zdravstvene vlasti do danas nisu saopštile zvaničan broj obolelih i preminulih, mediji su u aprilu prošle godine izvestili da je u niškom Univerzitetskom kliničkom centru bilo hospitalizovano oko 200 njegovih korisnika, a da ih je umrlo više od 50.

Nakon što je u to vreme u Gerontološkom centru otkriveno da postoje neprijavljeni zaraženi korisnici, kao i da je jedan od njih preminuo, uhapšen je bivši direktor te ustanove Milan Stevanović.

Viši sud u Nišu još nije potvrdio optužnicu u kojoj mu se stavlja na teret krivično delo protiv zdravlja ljudi, za koje je predviđena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari