U Nišu uporno ćute o tome ko je finansirao "najveći Vučićev bilbord na svetu" 1Niš: Foto Vesna Torović

Ni nedelju dana od početka postavljanja ogromnog bilborda sa likom predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića na staklenoj fasadi hotela Ambasador u Nišu, nema informacija o tome ko ga je finansirao, a svi koji bi mogli biti potencijalni finansijeri to negiraju ili o tome ćute.

Bilbord, koji pokriva celu prednju fasadu hotela visokog 15 spratova, postavljen je prošlog petka popodne, nakon što je duže od dva dana trajala njegova montaža, a neposredno pred dolazak Vučića u Niš, u trodnevnu službenu posetu Nišavskom okrugu,

U postavljanju tog bilborda učestvovala su vozila i radnici gradskog javno komunalnog preduzeća Parking servis, a angažovani su i alpinisti.

Na društvenim mrežama su se pojavile procene, koje su se pozivale na podatke iz štamparija, da ovakav bilbord, od 650 kvadratnih metara, navodno košta najmanje 19.500 evra, a licitiralo se i sa cenom od 60.000 evra, ukoliko su korišćene skupe spoljne table, a ne obična folija.

Vlasnik hotela Ivan Spasić je najpre kazao da se bilbord postavlja “kao znak dobrodošlice i zahvalnosti” Vučiću, a na “inicijativu hotelijera i privrednika i uz podršku građana i istaknutih sportista grada Niša”.

On nije želeo da odgovori na pitanje ko je finansirao bilbord i koliko košta njegova izrada, postavljanje i demontaža.

U Sportskom savezu Niša, najvećem udruženju te vrste u gradu, koje okuplja klubove i sportiste, danas nisu odgovorili na pitanja Danasa da li je Savez ili neko od sportista učestvovao u finansiranju bilborda.

Predsednik Kluba privrednika Niša Dragan Milošević kazao je da ovaj klub „nije finansirao“ bilbord.

„Klub privrednika nema sa tim nikakve veze, a koliko mi je poznato, ni pojedinci koji su naši članovi. Spasić jeste naš član, ali ne znam da li je on eventualno to uradio“, rekao je Milošević za Danas.

Niš nema udruženje hotelijera, a Boban Mitić, predsednik Udruženja ugostitelja „Konstantin“, najvećeg te vrste u gradu, kazao nam je da ono i njegovi članovi nemaju veze sa finansiranjem bilborda.

Kabinet gradonačelnice Dragane Sotirovski Danasu je uskratio odgovor na pitanje da li je Grad platio bilbord , a ukoliko jeste, koliko on košta.

Poverenik SNS za Niš Bojan Bajagić, takođe, nije odgovorio na naša pitanja da li je stranka i u kom iznosu finansirala postavljanje ove „slike“ koju su naprednjaci označili kao „najveći bilbord sa likom predsednika Vučića na svetu“.

I JKP Parking servis, čiji su radnici i vozila učestvovali u toj akciji, odbili su da odgovore po kom osnovu su to radili i ko plaća njihovo angažovanje.

Danas je od nadležnih u Gradu zahtevao odgovore vezane za eventuelno finansiranje bilborda iz lokalnog budžeta, a po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Vučić je po dolasku u Niš kazao da nije video bilbord, da ne zna ko ga je uradio i da ne zna ko je vlasnik hotela, ali da je “zahvalan svakom ko je nešto pristojno napisao” o predsedniku svoje države i rezultatima njegove politike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari