U Novom Pazaru još 10 novoobolelih 1Novi Pazar Foto: Senko Župljanin

Prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, u prethodna 24 sata, u Novom Pazaru, registrovano je još 10 novozaraženih, od 50 testiranih brzom antigenskom metodom. Za 39 testiranih juče i 48 u petak, rezultati PCR testova, trebalo bi da budu poznati sutra.

U prvih 10 dana novembra, novopazarski Zavod za javno zdravlje (ZZJZ), PCR metodom evidentirao je 112 zaraženih korona virusom. Najviše obolelih je iz ovog grada, slede Raška i Tutin.

Broj otpuštenih pacijenata na kućno lečenje, juče je, trostruko veći od primljenih. Hospitalizovana su dva zaražena iz Novog Pazara i Tutina, a kući je otpušteno sedam.

U odnosu na prethodni dan, i na kovid odeljenjima manje je pacijenata. Ukupno se leči 59, od toga životno ugroženo je šest, koji su priključeni na respiratore, i jedan je na kiseoničkoj terapiji.

Nažalost, ni prethodni dan nije prošao bez žrtaba. Od posledica zaražavanja korona virudom preminula su još 3 pacijenta – jedan iz ovog grada i dva iz Raške. Time se broj žrtava ovog meseca popeo na 22 – 11 iz Novog Pazara, osam iz Raške i tri iz Tutina.

U kovid ambulantama zadržan je skoro izjednačen broj prvih i kontrolnih pregleda. Od 122 pregledanih, minulog dana, 60 je bilo na prvom pregledu sa simptomima korona virusa, a 62 su bili na kontroli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari