U Novom Pazaru još 12 zaraženih 1 Foto: Senko Župljanin

Juče je, u Novom Pazaru, od 42 testiranih brzim antigenskim testom, registrovano je još 12 novoobolelih, odnosno 28,5 od ukupnog broja testiranih.

Ovaj podatak pokazuje, da poslednjih dana, raste broj pozitivnih od ukupnog broja testiranih. U odnosu na prethodni dan, povećanje je devet odsto.

Na kovid odeljenjima, beleži se blago povećanje hospitalizovanih pacijenata. Prethodnog dana bilo ih je 27. Na respirator je priključen jedan i jedan pacijent je na kiseoničkoj potpori.

U poslednja 24 sata, na bolničko lečenje primljena su četiri pacijenta – tri iz Novog Pazara i jedan iz Tutina. Otpuštanja sa odeljenja nije bilo.

Od posledica oboljevanja od korone virusa umro je još jedan stanovnik ovog grada. To je peta žrtva za prva četiri dana decembra.

I dalje se beleži smanjen broj pregleda u kovid ambulantama. U subotu su se 92 pacijenta javila lekaru, 44, sa simptomima zaražavanja, bili su na prvom pregledu, a 48 na kontroli.

Prema zvaničnim podacima lokalnog štaba za vanredne situacije, i za prva četiri dana ovog meseca, Novopazarci su na čelu lestvice po broju hospitalizovanih i umrlih.

Od 14 primljenih na bolničko lečenje 10 je iz ovog grada, dva iz Tutina i po jedan iz Sjenice i Raške.

Preminulo je pet pacijenata – dva iz Novog Pazara i po jedan iz Raške, Sjenice i Tutina.

Podaci o broju zaraženih otkrivenih PCR metodom, nisu poznati za poslednjih mesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari