U Novom Pazaru još 67 novoobolelih, jedan preminuli 1Novi Pazar Foto: Senko Župljanin

Gradski štab za vanredne situacije saopštio je da je u poslednja 24 sata u Novom Pazaru povećan broj hospitalizovanih pacijenata zaraženih korona virusom. Na lečenju se nalaze 53 obolela – 51 na infektivnom odeljenju i 2 u respiratornoj jedinici.

Prethodnog dana na bolničko lečenje primljeno je osmoro inficiranih, po četvoro iz Novog Pazara i Tutina, a četvoro je otpušteno na kućno lečenje. Na respiratorima su dva pacijenta, a njih četvoro je na terapiji kiseonikom. Od posledica korona virusa juče je preminula još jedna osoba iz Novog Pazara i to je, u poslednjih 48 sati, druga žrtva iz ovog grada.

Minulog dana, evidentirano je još 67 novozaraženih osoba ili 38 odsto od ukupnog broja testiranih brzim antigenskim testovima i PCR metodom. Na brzom antigenskom testu od 70 uzorkovanih, više od pola, 39 bilo je pozitivno. PCR metodom, Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) testirao je 106 i kod 28 je potvrđeno prisustvo korona virusa .

U kovid ambulanti obavljeno je 165 pregleda, od toga 90 pacijenata, sa simptomima korone, prvi put se javilo lekaru, a ostalih 65 bilo je na kontroli. Sa brojem pregleda povećava se i broj laboratorijskih analiza 113 i rendgenskih snimanja,juče, je bilo 93.

Direktor ZZJZ primarijus dr Šefadil Spahić kaže da je novi talas korona virusa povećao broj zainteresovanih za imunizaciju. Prethodnih dana, na oba punkta, dnevno je vakcinisano po dvadesetak ljudi, a juče, skoro duplo više,38. Treću dozu, dnevno primi po desetak,uglavnom, starijih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari