U Novom Pazaru počelo međunarodno takmičenje „Gradimo mostove znanja" 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Na Državnom univerzitetu, u Novom Pazaru (DUNP), danas, je počela trodnevna međunarodna manifestacija „Gradimo mostove znanja“, na kojoj učestvuju studenti građevinarstva i arhitekture sa univerziteta u zemlji i regionu.

Učesnici takmičenja će, danas i sutra, praviti mostove od špageta. Pobediće ekipa čiji most, u datim dimenzijama, bude mogao da izdrži najveće opterećenje.

Na manifestaciji učestvuje 120 studenata sa 23 univerziteta, sa svih državnih univerziteta u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Kosovska Mitrovica i Novi Pazar), iz BiH (Sarajevo, Zenica i Bihać). iz Hrvatske su došli studenti sa univerziteta u Zagrebu, Rijeci i Osjeku, Sloveniju predstavljaju studenti iz Ljubljane i Maribora, iz Crne Gore Univerzitet Podgorica, Severnu Makedoniju predstavljaju studenti sa Univerziteta Skoplje i za Bugarsku i Rumuniju takmiče se studenti iz Sofije i Temišvara.

Manifestacija se završava, u ponedeljak,proglašenjem pobednika i uručivanjem nagrada. Najbolja ekipa dobiće novčanu nagradu od 500 eura, drugoplasirani 400 i 300 eura je nagrada za osvojeno treće mesto.

Međunarodno takmičenje „Gradimo mostove znanja“ postalo je tradicionalna manifestacija na DUNP. Organizuje se peti put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari