U Novom Pazaru rekordni dani po broju pregledanih, hospitalizovanih i pozitivnih na korona virus 1Novi Pazar Foto: Senko Župljanin

Poslednji dan avgusta i prvi dan septembra bili su rekordni ovog leta po broju pregledanih pacijenata, primljenih na bolničko lečenje i pozitivnih na korona virus.

Za ta dva dana u kovid ambulantama je pregledano 594 osoba, od toga 272 ili 45,7 odsto bili su na prvom pregledu sa simptomima zaražavan ja korona virusom. Na bolničko lečenje je primljeno 59 zaraženih – 36  iz Novog Pazara, 19 iz Tutina i po jedan iz Raške, Sjenice, Crne Gore i Turske.

Najteže bolesnih na respiratorima je četiri, a dva pacijenta su na terapiji kiseonikom. Od posledica korone, u poslednja dva dana, preminula su četiri pacijenta, po dva iz Novog Pazara i Tutina.

Na bolničkom lečenju je 156 pacijenata, 140 je na kovid odeljenjima Opšte bolnice, a 26 sa lakšim kliničkim slikama je u Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj Banji, koja je od utorka u kovid sistemu.

U prethodna dva dana, brzim antigenskim testom  235 iosoba je testirano i kod 125 (53,1 odsto) potvrđeno je zaražavanje. Još 62 registrovao je Zavod za javno zdravlje PCR testiranjem. Za još 58 testiranih PCR metodom rezultati još uvek nisu poznati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari