U Novom Pazaru, Tutinu i Moravičkom okrugu po jedan novozaraženi 1Foto: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru saopštio je danas da je u poslednja 24 sata u ovom gradu i u Tutinu registrovan po jedan novozaraženi pacijent na korona virus.

Od početka epidemije u Novom Pazaru je potvrđeno prisustvo ovog virusa kod 89 osoba, dok je u Tutinu ukupno šest zaraženih, a u Raški pet.

Do sada je u ovom Zavodu ukupno testirano 1.289 osoba, a od toga u poslednja 24 sata njih 34.

U Moravičkom okrugu u poslednja 24 sata jedna osoba pozitivna na korona virus

Jedna osoba je zaražena korona virusom u poslednja 24 sata u Moravičkom okrugu, pa je ukupan broj inficiranih u tom okrugu povećan na 138, saopštio je danas čačanski Radni tim za praćenje korona virusa.

Ta osoba je iz Gornjeg Milanovca, dok u ostalim gradovima Moravičkog okruga – Čačku, Ivanjici i Lučanima u poslednja 24 sata nije bilo novoinficiranih.

Na infektivno odeljenje Opšte bolnice u Čačku u poslednja 24 sata primljena su dva pacijenta zbog korona virusa, a otpuštena tri, jedan kao izlečen i dva koja su bila negativna na korona virus.

U Klinički centar u Kragujevac upućena su dva pacijenta iz čačanske bolnice, u kojoj je trenutno 16 pacijenata zaraženih korona virusom ili sa tim simptomima.

U privremenoj bolnici u sportskoj hali u čačanskom naselju Atenica trenutno je smešteno 17 pacijenata.

U samoizolaciji kod kuće nalazi se 77 Čačana.

Prema podacima Radnog tima, od početka epidemije korona virusa u Čačku su zaražene 84 osobe, od kojih je 13 izlečeno, u Gornjem Milanovcu je zaraženo 47 osoba, a izlečeno 16.

U Lučanima je korona virusom zaraženo pet osoba i u Ivanjici dve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari