U Novom Pazaru za projekte socijalnih usluga još 15 miliona dinara 1Novi Pazar Foto: Senko Župljanin

Centar za socijalni rad, Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO) i Udruženje psihologa, za realizaciju šest licenciranih socijalnih usluga, dobiće 15 miliona dinara. Sredstva im je dodelilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Za dva svoja programa Pomoć u kući i Terapijske socijalno edukativne usluge, Centar za socijalni rad je dobio 5.525.000 dinara.

Udruženje psihologa je dobilo 5.800.000 dinara za programe lični pratilac deteta i personalni asistent. Ova dva oblika socijalnih usluga, u kontinuitetu, postoje od 2016. godine i obuhvataju 50 korisnika.

Društvo za pomoć MNRO dobilo je 3.675.000 dinara za programe Predah porodice i Dnevni boravak, koje koriste osobe sa anomalijama u mentalnom razvoju i njihove porodice. Ove dve socijalne usluge  tradicionalne su aktivnosti u Društvu, koje ima više od stotinu korisnika.

Ugovore sa korisnicima ovih sredstava potpisao je novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac. Naglasio je da je neopohodno ulaganje dodatnih napora da se obezbedi više finansijskih sredstava za usluge socijalni zaštite. Biševac je rekao da je, prethodno, iz gradskog budžeta izdvojeno 18 miliona dinara za programe socijalnih usluga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari