U Novom Sadu osvanuli grafiti „Smrt fašizmu – Vojvodina Vojvođanima“

Ostavite komentar


  1. Samo napred dragi Vojvodjani u nezavisnost. Sa Beogradom nema buducnosti. Zeleo bih da i mi juznjaci odemo iz Srbije pa nek vlada Beogradska elita svojim pasalukom.

    1. Srbijanska politika nije drzavotvorna, obicna hajducija! Napred Vojvodino!

  2. Vojvodina vojvodjanima je najšovinističkija ideja u novije vreme. Isto kao hrvatska hrvatima. Zamislite da neko u Srbiji kaže Srbija Srbima, kakva bi pobuna bila od strane vojvodjanskih šovinista i njima sličnih anti srba.

    1. Milorade nešto si pobrkao. Vojvođani su svi koji žive u Vojvodini . I to je AP. To što tvoji već decenijama na uništavaju Vojvođanskog duha i mentaliteta je posebna stvar koju nijedna vlast do sada nije htela da spreči. Zato Vojvođani napred i ne posustajte.

      1. Ponoviću, mada moderatoru na ovom forumu nije milo da čuje i neko disonantno mišljenje, koje nije na liniji ovih „Mladih prepredenjaka Vojvodine“?! Valjda svi oni koji ne pripadaju njihovom klubu nisu mladi ili, u najboljem slučaju nisu vojvodjani, ma šta se podrazumevalo pod tim nazivom. „Vojvodina vojvodjanima“ je najfašističkija parola, koju sam čuo u poslednje vreme, kojoj treba samo malo da predje u nacizam. Ne znam ko su ti „mladi vojvodjani“ ali, upoznavši gradjane Srbije, raznih nacija, sa područja Vojvodine, siguran sam da se kao „vojvodjanin“ nikada neće izjasniti nijedan Hrvat, Madjar, Slovak ili Rusin. Neke bi ovakvo „pokrštavanje“ veoma vredjalo jer se osećaju pripadnici svojih nacija, što je za svako poštovanje. Čini mi se da je ova nova „nacija“ namenjena dežurnim „ovcama“ koje su se juče vratile iz „jugoslovenstva“ pa im sada treba neka nova obmana. Zamislite da je u Beogradu ili, ne daj Bože, u Novom Sadu osvanula parola „Srbija Srbima“, bio bi to dokaz budjenja „srpskog fašizma“ ili, u blažoj formi „velikosrpkog hegemonizma“.

        1. Lupetas , nemas pijam nista o Vojvodini i Vojvodjanima ,Svi autohtoni Vojvodjani bili to Srbi Slovaci Hrvati Madjari Rumuni Nemci , uvek ce za sebe reci da su Vojvodjani .Ne mogu reci da su srbijanci jer to nisu

  3. Napred Vojvođani!
    I zašto ne bi glavni grad Srbije bio Novi Sad?
    Ionako beogradska ideja ratovanja i atentata nije nam ništa Srbima dobrog donela. Kultura i mudrost vojvoda skih Srba nam treba da nas sve zajedno odgura do Evrope gde i svi pripadamo

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 10

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.