U Novom Sadu preminuo Jovan Dejanović (1927-2019)

Ostavite komentar


  1. Saučešće porodici!
    Novosađani (i ostali) pročitati ovo obavezno nekoliko puta
    kao ilustracija kako se novac od obveznika usmeravao u lepom pravcu…
    …onda su došli ludaci iz bačke palanke, vrbasa,
    tako da nema vojvodine a novac ide u
    bgd i slične aražmane humanih likova
    današnje istorijske scene….

  2. Treba reći i da je srušio malu Futošku u centru grada i na njenom mestu nazidao rugobu od SNP. Uništio je Štrand kada je preko njega nazidao most koji nije vodio nikud, osim da brda na kojem su tadašnji tajkuni zidali vile. Stari Novosađani ga nisu voleli zbog toga.

  3. Ljudi poput Jovana znaju da žive, stvaraju, ponosni odu.
    Kao mladića društveni aktivizam i politika nisu me interesovali, te za Dejanovića nisam čuo, ali verujem da su mnogi gradovi imali čast da za sugrađane imaju ljude.
    Pre desetak godina, po osnovu evropskog projekta sa partnerima iz Kanjiže, imao sam priliku da posetim Velebit, mesto dalmatinskih doseljenika nakon prvog svetskog rata. Ne znam, je li familija Dejanović iz Dalmacije, ali su meštani na mene ostavili snažan utisak.
    Čitajući pomen, pitao sam se, zašto i gde je nestao moral iz Srbije.
    Promena društveno političkog uređanja nije odgovor, već izazov.

  4. Sa SPENS-om grad ne zna sta ce (cak su pomisljali i na rusenje).
    SNP je u startu povezan sa skandalima, okarakterisan kao ruglo centra, a arhitekta se ogorcen vratio u Poljsku zbog sukoba s politicirima…
    Kamenicki most je gradjen na mestu gde ne moze da se dobro fundira i zato je zabranjen saobracaj teretnim vozilima.

    1. Ako si iz NS-a onda bi trebalo da znas da je SPENS bolje funkcionisao 80tih i 90tih godina za vreme najgorih sankcija nego sada, nije kriv spens koji je fantasticno uradjen i nakoh 2 decinije bez ulaganja i dalje stoji za razliku od durgih objekata slicnog tipa koji se raspadaju nakon par meseci. SNP je bio poreban gradu, da je mogao da izgleda lepse mogao je al za razliku od LUPUS-a i onog djubreta od Pariskog MAgacina izgleda daleko lepse i kvalitetnijne uradjen. A da ukljucis mozak ukapirao bi da teretni saobracaj nema sta da trazi u gradu, nije zato zabranjen vec zbog toga sto NEMA STA DA TRAZI TU, za teretni saobracaj postoje zaobilaznice!!!!

  5. svaka mu čast na svemu, a ono što je najvrednije od svega toga je da se nikad nije busao u grudi i hvalio time nego su ga novosađani sami proglasili za najboljeg gradonačelnika u istoriji i to za njegova života. počivaj u miru gradonačelniče.

  6. Moj komsija, uvek nasmejan i raspolozen. Novi Sad nikada nece imati takvog gradonacelnika, svi nakon njega samo bi da pune dzepove, ruse grad i prave ruglo od njega.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.