Tribina u Gimnaziji, Novi PazarFotografija: Amela Bajrović

U novopazarskoj Gimanziji održana je tribina pod nazivom “Proživiš ili preživiš-Jedno slovo a u njemu celi život”. Tema tribine bila je maloletnička delikvencija, a na njoj je govorio doktor Amir Kajkuš, psihijatar, kao i i psihološkinje Alma Mujagić, Emira Kolašinac i Fazila Juković.

Psihijatar Amir Kajkuš istakao je da je maloletnička delinkvencija u Novom Pazaru u porastu, kao i da mladi vrlo olako ulaze u lavirint zavisnosti koji se obično tragično završava.

– To što vas neki kvazi prijatelji uče da trava nije droga, da spid i kokain nisu opasani treba da znate da je sve to opasno i početak da uđete u svet droga. Ništa drugačije nije ni sa alkoholom. Obe supstance izazivaju zavisnost i agresiju- istakao je Kajkuš

Kajkuš je dodao da veliki broj okupljenih mladih na sinoćnoj tribini u mogućnosti je da ima svetlu budućnost i da je velika razlika između istaknutog zanimanja u budućnosti i tragične smrti izazvane hladnim oružjem.

-Neke budućnosti se, nažalost ugase i sa 14 i 15 godina. Svako od nas, bez obzira na godine i uzrast, ima dve mogućnosti- šansu i izbor. Kad dobijete šansu birajte ono što je dobro, jer ako izaberete ono što je loše takva će vam biti i budućnos- rekao je Kajkuš.

Veliki broj maloletnih lica dolazi u psihijatrijsku ambulantu Opšte bolnice u Novom Pazaru na lečenje, a namlađi pacijent, koji je počinio krivično delo, imao je 14 godina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari