Napadi talibana na centar Kabula, gde se nalaze glavni štab NATO snaga i američka ambasada, završeni su juče posle 19 sati borbi, saopštili su NATO i avganistansko ministarstvo unutrašnjih poslova. U napadima koji su počeli juče poginulo je najmanje 14 Avganistanaca, civila i policajaca.


Međunarodne snage NATO-a u Avganistanu (Isaf) saopštile su da je u napadu poginulo 11 avganistanskih civila, da je 19 povređeno, a povređeno je i šest stranih vojnika. Avganistansko ministarstvo unutrašnjih poslova preksinoć je saopštilo da su poginula i tri policajca a da ih je devet povređeno.

Ministarstvo je saopštilo da je zona oko zgrade u kojoj su se nalazili napadači bezbedna i da su svi napadači ubijeni. Komandant policijske jedinice koja je upravljala operacijom rekao je da je najmanje šest napadača ubijeno u samoj zgradi. Napadi su počeli u utorak, a meta napada raketnim bacačima i lakim oružjem bili su glavni štab međunarodnih snaga i američka ambasada.

Na drugim mestima u Kabulu ubijena su takođe tri napadača samoubice koji su pokušali da napadnu policiju, dvojica u zapadnom delu grada nekoliko kilometara od centra i jedan na putu za aerodrom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari