Delegaciju radnika inđijskog „Unisaka“, fabrike džakova, koji štrajkuju već šesti dan, primili su u ponedeljak čelnici opštine – predsednik Goran Ješić i njegov pomoćnik Petar Filipović i obećali pomoć opštine u rešavanju problema. Prema navodima Božane Đaković, članica štrajkačkog odbora, predsednik Ješić im je obećao pomoć u uspostavljanju kontakta sa ministrom Ljajićem kako bi dobili pravne pomoć. – Mi nastavljamo štrajk, ima nagoveštaja da će nam se pridružiti i radnici drugih firmi čije zarade kasne – rekla je Đakovićeva.

– Podržavamo zahteve radnika, nastojaćemo da kontaktiramo Ministarstvo za rad i socijalna pitanja, ministra Rasima Ljajića i pokrajinskog sekretara za socijalna pitanja da dođu i razgovaraju sa radnicima. Dogovorili smo se da pokušamo materijalno da im pomognemo koliko budemo mogli, te da oni oforme sindikat. Naše moći u ovom momentu nisu velike, radi se o privatnoj firmi i finansijski ne možemo da pomognemo, ali nastojaćemo da kroz investicije i otvaranje novih radnih mesta pomognemo ljudima da dođu do novog posla – rekao je pomoćnik predsednika opštine Inđija Petar Filipović.

Na ovu temu pričaće se i danas jer će u poseti opštini Inđija boraviti pokrajinski sekretar za rad i zapošljavanje Miroslav Vasin i sa rukovodstvom opštine i predstavnicima štrajkača pokušati da nađe najkraći put u rešavanju njihovih problema.

Inače, kako je Danas pisao, radnici ove firme koji štrajkuju pokušali su i blokadu pruge, koju je čuvala policija. Oni su nezadovljni jer im nije isplaćeno 16 plata, a pre nekoliko dana su saznali da je u preduzeću pokrenut stečaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari