Cementara „Titan“ u Kojseriću protekle godine, u skladu sa planom održivog razvoja, u projekte zaštite životne sredine, bezbednosti i zdravlja na radu, i podrške lokalnoj zajednici, uložila je 1,9 miliona evra, dok je vrednost ukupnih investicija u projekte koji doprinose unapređenju zaštite životne sredine, od 2002. do 2010. godine, bila 15 miliona evra, saopštio je juče Miroslav Gligorijević, generalni direktor, tokom obraćanja o društveno odgovornom poslovanju te kompanije.


– Osnaživanje saradnje sa lokalnom zajednicom i dalje investicije su naši prioriteti. Nastavićemo aktivnu politiku stvaranja bezbednog radnog okruženja, bez povreda na radu, i ulaganja u zaštitu životne sredine, uključujući dalje smanjenje emisija u vazduh i vodu, i smanjenje upotrebe fosilnih goriva njihovom zamenom gorivima proizvedenim iz neopasnog komunalnog i ambalažnog otpada – poručio je Gligorijević i dodao da će ta kompanija nastaviti saradnju sa lokalnom samoupravom kroz podršku lokalnim projektima, kao i transparentnu komunikaciju o svim pitanjima od zajedničkog interesa.

Istakavši da je cementara u projekte zaštite životne sredine, u prošloj godini, uložila više od milion evra, on je objasnio da je pola miliona evra investirano u postrojenje za prečišćavanje sanitarnih, industrijskih i atmosferskih otpadnih voda, a 550.000 evra u silos za skladištenje i transport pepela, kao i u zatvoreno skladište piritne izgoretine. Pored toga, kako je naglasio, kompanija je usvojila Politiku zaštite životne sredine i sertifikovala sistem upravljanja u toj oblasti standardom ISO 14001.

Saradnja sa opštinom

U prethodnoj godini, kosjerićka cementara, koja je privatizovana 2002. godine i čiji je kapacitet 750.000 tona cementa godišnje, kako je istakao direktor Gligorijević, investirala je 750.000 evra u lokalnu zajednicu. Od toga je 85 odsto pripalo opštinskom budžetu, a ostatak su donacije sportskim klubovima, školama, obrazovnim, kulturnim i drugim javnim aktivnostima. Ukupna podrška lokalnoj zajednici, u periodu od 2002. do 2010. godine, bila je oko 10 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari