U ovoj kompaniji rade i doktori nauka: Zašto vrhunski kadrovi biraju Mozzart kao poslodavca 1Foto: Promo

Kvalitetni zaposleni stvaraju kvalitetne proizvode, parola je kojom se vode sve uspešne organizacije, a u Mozzartu važi još jedna – kvalitetni kadrovi privlače kvalitetne kadrove. U ovoj kompaniji neguje se podsticajno radno okruženje, pa ne čudi što u svojim redovima imaju i tri doktora nauka. Jedan od njih, Darko Krulj, na poziciju Mozzartovog direktora Analitike došao je sa 26 godina iskustva u različitim oblastima, a sreću je pronašao u industriji igara na sreću.

Na svom radnom mestu primenjuje znanja koja je stekao pripremajući doktorat na temu „Dizajn i implementacija Data Warehouse sistema“, jer je, kako kaže, to jedan od najvećih projekata na kojima radi Mozzartov Sektor analitike. To, međutim, nije glavni razlog zašto je odabrao Mozzart kao poslodavca.

„U Mozzartu vlada nestvarno dobar timski duh i to je nešto što se oseti već na ulazu u zgradu, prenosi se i raste kroz hodnike i kancelarije. Koleginice i kolege su otvoreni, prijatni, kompetentni i proaktivni i to je pobednički miks. Kad već mogu da biram, onda biram da radim u baš takvoj kompaniji”, kaže Darko.

Iako se nalazi na rukovodećoj poziciji, sebe ne vidi kao direktora, nego kao svojevrsnog ambasadora kompanije čije je poslovanje zasnovano na podacima i analizama.

„Zadatak sektora koji predvodim nije samo da pratimo i unapređujemo procese u analitici nego i da budemo snažna podrška biznisu, jer analitika i njeni rezultati nemaju upotrebnu vrednost bez razumevanja potreba biznisa“, navodi Darko i dodaje da mu najveći izazov predstavlja kako izbalansirati vreme posvećeno članovima tima, radu na zadacima i potrebama ostatka organizacije.

Budući da je predvodnik velikog tima, najviše ga motiviše rad sa kolegama, koji opisuje kao kreativnu razmenu znanja, iskustva i energije. Darko smatra da se dobrim balansom i sinergijom postižu timski rezultati koji su mnogo značajniji od pojedinačnih, a ima savet i za one kojima je najveći problem to što dan traje samo 24 sata.

„Bez obzira koliko se trudimo da budemo dobro organizovani, u izuzetno dinamičnom okruženju dolazi do promena ’u hodu‘ koje mogu da nas poremete. Vodim se izrekom da ’ne postoji mnogo hitnih zadataka, nego ljudi koji ih ne zadaju na vreme‘. Naravno, ona ne važi uvek, ali je izuzetno važno gledati unapred bar nekoliko koraka i steći osećaj i za druge sa kojima sarađujemo, jer nam to pomaže da svi budemo efikasniji“, objašnjava Krulj.

Kao ponosni vlasnik brojnih certifikata, Darko smatra da je dalje usavršavanje od izuzetne važnosti, posebno za mlade ljude.

„Poslednjih godina smo svedoci inflacije koja je obezvredila novac, i to je nešto što smo svi osetili, ali mnogi ne primećuju da postoji i inflacija znanja. U oblasti informatike i visokih tehnologija znanja prestaju da budu validna u periodu od pet godina, pa ih treba kontinuirano nadograđivati. Savet za mlade kolege je da nakon prvih nekoliko godina karijere postanu otvoreni prema drugim poslovima i zadacima, da neguju istraživačku znatiželju i da budu hrabri. Takav stav će ih voditi ka značajnom napretku u karijeri“, poručuje Darko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.