U parku kod škole i vrtića na Novom Beogradu pojavilo se oko 40 migranata, roditelji zabrinuti 1foto: Aleksandar Lazarević / Uređenje zelene površine na Telepu

U parkiću na Novom Beogradu u Ulici Španskih boraca, juče se, kako svedoče građani, našlo oko 40 migranata. Pozvali su policiju i ona je reagovala, ali zabrinutost nije iščezla.

N1 je pitao MUP da li su utvrdili pod kojim su se okolnostima oni našli u tom parku, da li su privedeni, da li legalno ovde borave, ali odgovora još nema.

Parkić se, inače, nalazi tik uz osnovnu školu i vrtić. Škola je odmah obaveštena, preduzela je sve mere, obavešteni su profesori i učitelji, roditelji, navodi naša sagovornica Ivana Gojković.

„Prvo smo zvali policiju, iako je rečeno da će patrola brzo biti poslata, nije se brzo pojavila, možda nakon sat do dva. Oni kažu da su slali patrole, možda su bili tu okolo, ali ih mi nismo videli, a migranti su bili tu“, navodi, dodajući da je dobila informaciju da su patrole viđene oko 14h.

Kako prenosi, migranti su tada, negde posle 14 časova otišli, ali njih brine to što se ta grupa povećavala i što su videli da je dolazilo neko vozilo koje ih je tu dovozilo, u belom kombiju.

Oni su tu sedeli, spavali, nisu bili u kontaktu ni sam kim, sa komšijama, niti su nešto radili i ulazili u konflikte. Ali ono što njih plaši jeste što se njihov broj povećavao i što je izgledalo kao da će se tu stacionirati. Traže patrolu u bloku, da se osećaju i deca i oni bezbedno. I, kako dodaju, da se istraži ko je „došao, zašto je došao, koja je namera bila, ko su ti uopšte ljudi, to su za sad sve otvorena pitanja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari