U Perlezu održani Dani porodice u Srbiji 1Foto: Pixabay/Esi Grünhagen

Manifestacija “Dani porodice u Srbiji”, koja se za vikend po drugi put organizuje u Perlezu, okupila je brojne goste i posetioce uz učešće skoro 40 gradova i opština iz Srbije, koji su na štandovima predstavili svoje mere pronatalitetne politike i podrške porodici.

Manifestaciji je prisustvovao direktor Vladine kancelarije za Srbe u regionu i rasejanju Arno Gujon  i dr Danica Grujičić.

Gujon je rekao da je 2012. godine došao u Srbiju, u Beograd, gde i sada živi, i da je uvideo da, kada je reč o prodicama, situacija jje slična onoj  u Francuskoj.

„Ako gledamo Srbiju, zemlje regiona, zemlje Evrope, situacija nije najgora u Srbiji, ali to možemo to da popravimo“, rekao je, između ostalog, Gujon, čestitajući gradu Zrenjaninu na svim merama koje sprovodi.

Manifestaciju “Dani porodice u Srbiji“ svečano je otvorila Verica Lazić, savetnica Predsednika Republike koja je izrazila zadovoljstvo što je u prilici da se obrati kao izaslanik predsednika Aleksandra Vučića.

Ovom prilikom proglašene su najbolje opštine koju promovišu porodicu, a to su Bačka Palanka, koja je osvojila prvo mesto, drugo mesto pripalo je opštini Knić, Kikinda je osvojila treće, četvrto Sremska Mitrovica, a peto mesto Požarevac.

Zatim je usledila šetnja korzoom i obilazak štandova na kojima su predstavnici gradova i opština prezentovali svoje mere pronatalitetne politike, a porodične firme promovisale svoje proizvode.

U muzičkom delu programa učestvovali su Dečiji hor „Sanjalice“, Milica Dosković,Dragica Radosavljević i bend zrenjaninske Muzičke škole „Josif Marinković“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari