U prostoru SKC „Fabrika“ u Kineskoj četvrti u petak, 9. novembra održava se festival pod nazivom „Muzikom protiv droge“.


Cilj ove manifestacije je da se podstakne društvo da više ulaže u mladost, ali i da se motivišu i ohrabre mladi zavisnici da se oslobode ropstva droge, kaže Kristina Kostić iz Udruženja „Restart“.

– Želimo da uputimo poziv mladima da odaberu bolju stranu života i ne upadnu u zamku narkomanije, ali i ujedno da se pozove javnost da se više uključi u borbu protiv zavisnosti o drogama – navodi Kostićeva.

Na festivalu koji počinje u 16 sati predstaviće se mnoge organizacije koje se bore protiv narkomanije, čuće se iskrene i autentične priče onih koji su pobedili drogu, a predviđena je i tribina na temu „Stari i novi modeli narkomanije“. Od 21 čas je koncert na kojem će svirati Killo Killo Banda, Keckec, Fantastic Coalition, Rab L Khali i Tanja Banjanin.

Organizator prvog antidroga festivala je novosadsko Udruženje „Restart“, koje pruža pomoć bivšim i trenutnim zavisnicima. Ulaz je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari