U prvi razred u pirotskim osnovnim školama 2. septembra krenulo je 540 učenika. Ove godine u odnosu na prošlu, ima 40 prvaka više. Najveći broj prvaka je u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ – 170, u osnovnim školama „8. septembar“ i „Sveti Sava“ po 132, a najmanji broj prvaka je u Osnovnoj školi „Dušan Radović“ – 105.

Član Opštinskog veća zadužen za vanprivredu Boban Nikolić kaže da je pred početak školske godine većina radova u pirotskim školama završena.

– Preostali radovi biće završeni za desetak dana – rekao je Nikolić, dodavši da je lokalna samouprava ove godine za investicione radove u školama izdvojila 16 miliona dinara.

Direktor Osnovne škole „Dušan Radović“ i predsednik Aktiva direktora osnovnih škola u Pirotu Slavko Ilić izjavio je da zbog smanjenja broja dece, kao i zbog normi o broju đaka u odeljenjima koje je propisalo Ministarstvo prosvete, u pirotskim školama četiri učitelja su višak, i to po dva u osnovnim školama „Sveti Sava“ i „8. septembar“.

– Ovaj broj učitelja koji su višak, ali i profesora sa nepotpunim fondom časova, u odnosu na broj koji je bio aktuelan tokom jula, prepolovljen je – kaže Ilić, dodajući da je od prvobitnih osam, za četiri učitelja delimično rešen status.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari