U Pirotskom okrugu 73 novozaražena, četiri osobe preminule 1Foto: Z.P.

Virus korona potvrđen je kod još 73 osobe u Pirotskom okrugu i to kod 57 osoba iz Pirota, dve iz Dimitrovgrada, 9 iz Bele Palanke i 5 iz Babušnice, navodi se u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Preminula su 4 pacijenta od posledica kovid infekcije u Opštoj bolnici Pirot. Na PCR analizu su poslata 63 uzorka iz okruga.

U Kovid ambulanti u Pirotu juče je obavljeno 430 pregleda. Svi kod kojih je potvrđen virus su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji.

Na lečenju u Opštoj bolnici Pirot je 86 bolesnika: 57 iz Pirota, 8 iz Dimitrovgrada, 8 iz Babušnice, 13 iz Bele Palanke.

Procenjuje se da je broj zaraženih i do deset puta veći u odnosu na broj osoba kod kojih je virus potvrđen testiranjem, navodi se u saopštenju.

Od početka epidemije u okrugu su od posledica virusa preminule 74 osobe. Virus je do sada potvrđen kod 2.333 osobe u Pirotskom okrugu.

Intenzitet prenošenja virusa u okrugu je i dalje visok, navode iz Zavoda za javno zdravlje Pirot. Zaraženih ima među radno aktivnim stanovništvom, zdravstvenim radnicima, decom i starijima, a zaražene su i čitave porodice.

Svakog dana pove}ava se broj zaraženih u zdravstvu, navode iz Zavoda. Epidemiološka situacija se procenjuje kao vanredna u Pirotu, Beloj Palanci i Babušnici, a u Dimitrovgradu je vanredna, ali stabilna, navodi se u saopštenju.

Iz Zavoda apeluju na sve da se ponašaju odgovorno i da poštuju propisane mere prevencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari