U Sportskoj hali „Kej“ u Pirotu nastupom beogradskog Kapuero kluba „Senzal“, članova pirotskih plesnih klubova „Fortuna“ i „Bajlamos“, počela je peta jubilarna besplatna Božićna škola sportova koju organizuje Sportski centar Pirot uz pomoć opštine Pirot. Škola je besplatna i trajaće do 15. januara ove godine, a okupiće oko 3.000 dece iz pirotskih osnovnih i srednjih škola i vrtića i decu sa posebnim potrebama. Pirotskim školarcima u ponudi je 39 raznovrsnih programa – raznih sportova, ali i škola stripa, animacije i tkanja.


Direktor Sportskog centra Nenad Đorđević kaže da je cilj i ovogodišnje Škole sportova da za vreme zimskog raspusta deca što bolje i kvalitetnije provedu svoje slobodno vreme.

– Pirot je jedinstven grad u Srbiji koji učenicima nudi sportske i ostale zabavne sadržaje tokom zimskog raspusta. Videli smo da na Adi Ciganliji u Beogradu imaju tri programa, a mi ovde imamo 39 programa. Tokom škole očekujemo oko 3.000 dece – kaže Đorđević, dodajući da će Škola koštati oko 500.000 dinara i da je finansiraju Sportski centar i opština Pirot.

Otvarajući Školu, predsednik opštine Pirot Vladan Vasić rekao je da je okupljanjem velikog broja sportista i dece na najlepši način počela Nova godina.

– Sport je veoma važan i opština podržava ovakve manifestacije. Prvi naš cilj je masovnost, a drugi je da sportski klubovi regrutuju nove članove. Uslovi za bavljene sportom u Pirotu su jako dobri. Nedostaje nam samo još zatvoreni bazen koji će se graditi ove godine – kaže Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari