– Gradska Toplana u Pirotu od juče je počela redukciju grejanja zbog smanjenih količina mazuta, čijih zaliha ima za tri do četiri dana, a ona će trajati do kraja grejne sezone. Direktor Toplane Radovan Nikolić rekao je da će svakog dana od 11 do 13 sati radijatori biti nešto hladniji nego do sada, ali da se grejanje neće prekidati, kao i da se redukcija neće sprovoditi u slučaju ekstremno niskih temperatura.

 

– U tom periodu grejaćemo i dalje, samo ne istim tempom kao do sada, ali neće biti isključivanja. Redukcije će se odnositi i na četiri škole tokom vikenda. Nećemo dozvoliti da i pored ovih mera temperatura u stanovima bude ispod 18 stepeni – kazao je Nikolić.

On je dodao da trenutne zalihe mazuta iznose 115 tona i da je to dovoljno za tri do četiri dana grejanja. – Naša likvidnost je i dalje ugrožena, a sve uplate koristimo za nabavke novih količina mazuta – kazao je Nikolić i dodao da je veliki problem dug korisnika od 54 miliona dinara za neplaćene račune. On je naveo da vlasnici stambenog prostora duguju 19, a poslovnog 35 miliona dinara i istakao da Toplana nema alternativu da umesto mazuta koristi drugi energent.

Pirotska Toplana greje 191.000 metara kvadratnih, od čega su dve trećine stambeni prostor. Cena grejanja za stambeni prostor u Pirotu je 51 dinar i 153 dinara za poslovni prostor, što su prema rečima Nikolića, među najnižim cenama u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari