– Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić juče je u Skupštini opštine dodelio pomoć deci bez roditeljskog staranja koja se nalaze u starateljskim porodicama. Jednokratnu pomoć u iznosu od po 15.000 dinara dobilo je 31 dete bez roditelja. Ukupno je za te namene iz budžeta opštine izdvojeno 465.000 dinara.


Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić rekao je da iako se teško živi niko u Pirotu neće biti zaboravljen, a opština se potrudila da pomogne deci bez roditeljskog staranja. „Vidim suze u očima mnogih i one odslikavaju kako vi živite. To nas dodatno obavezuje da brinemo o vama. Kad smo usvajali LPA naša opština se obavezala da će Pirot biti grad po meri dece. Ne smemo da zaboravimo decu koja nemaju roditelje. To treba da bude stalna praksa“, rekao je Vasić.

Kako je naglasila šefica Službe dečje zaštite u opštini Slavica Stanisavljević, ova akcija sprovodi se u okviru LPA za decu.

– Lokalna samouprava se trudila da poslednjih godina pomaže decu – rekla je Stanisavljevićeva.

Direktorka Centra za socijalni rad Marija Vasić rekla je da bi bilo dobro da se češće viđaju.

– Mogućnosti Centra su jako skromne i trudimo se da vam pomognemo jer nesebično brinete o deci koja su bez roditelja. Vi ste pravi heroji i trudite se da ih izvedete na put – rekla je direktorka Centra za socijalni rad Marija Vasić

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari